Απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση
Δώστε και εσείς μια απάντηση! Ακύρωση απάντησης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Kατηγορίες
- Shopping
- Αθλητισμός
- Αστεία
- Αυτοκίνητο – Μοτοσυκλέτα – ΜΜΜ
- Γλώσσα – Λογοτεχνία
- Γονείς – Παιδιά
- Δημόσιες υπηρεσίες
- Διασκέδαση – Ψυχαγωγία
- Διατροφή – Άσκηση
- Διάφορα
- Εκπαίδευση
- Επιστήμες – Τεχνολογία – Μαθηματικά προβλήματα
- Εργασία
- Ζώα – Κατοικίδια
- Μουσική
- Νέα – Εκδηλώσεις – Επικαιρότητα
- Οικονομία – Επιχειρήσεις
- Ομορφιά – Στυλ
- Παιχνίδια
- Περιβάλλον
- Πολιτική – Κοινωνία
- Πολιτισμός – Ιστορία
- Προτάσεις επιχειρήσεων – υπηρεσιών
- Σπίτι – Κήπος
- Σχέσεις
- Ταινίες – Σειρές
- Ταξίδια
- Τηλεόραση – Τύπος
- Υγεία
- Υπολογιστές – Internet – Τηλεπικοινωνίες
- Φαγητό – Ποτό – Μαγειρική
- Χόμπι – Ελεύθερος χρόνος
- Χρήσιμα στα γρήγορα…
Πρόσφατα άρθρα
Πρόσφατα σχόλια
- Γιάννης στο Ποια πλατφόρμα κρατήσεων να επιλέξω?
- Κόστος τσιντος στο πως διαγραφομαι απο την αυτοματη ανανεωση πακετου whats up
- @@@@ στο Με καλει στο κινητό μου ο αριθμός 1399. Περί τίνος πρόκειται;
- Πετρος2τρια2 στο Πως μαθαίνω πόσα λεπτά έχω στο what’s up?
- Ανώνυμος στο πως διαγραφομαι απο την αυτοματη ανανεωση πακετου whats up
Ιστορικό
- Σεπτέμβριος 2024
- Σεπτέμβριος 2022
- Δεκέμβριος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Φεβρουάριος 2020
- Οκτώβριος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019
- Οκτώβριος 2018
- Ιούλιος 2018
- Οκτώβριος 2017
- Νοέμβριος 2016
- Μάιος 2016
- Μάρτιος 2016
- Δεκέμβριος 2015
- Σεπτέμβριος 2015
- Φεβρουάριος 2015
- Οκτώβριος 2014
- Ιούνιος 2014
- Απρίλιος 2014
- Μάρτιος 2014
- Φεβρουάριος 2014
- Δεκέμβριος 2013
Ρίξατε το τηλέφωνο ή το tablet σας στο νερό; Όλα χάθηκαν… Εφόσον βέβαια, το αφήσετε ενεργοποιημένο γιατί αν το απενεργοποιήσετε αμέσως ίσως είναι η καλύτερη λύση, άρα δεν είναι και τόσο άσχημα τα νέα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μια σειρά τρόπων με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε το τηλέφωνό σας ή το tablet από το να γίνει τίποτα περισσότερο από ένα ακριβό άχρηστο αντικείμενο. Διαβάστε τους στο άρθρο αυτό!
Η επίδραση των ζημιών στο νερό
Είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα όταν το τηλέφωνο ή το tablet σας βραχεί. Αρχικά, το νερό και το ρεύμα είναι καλοί αγωγοί, έτσι μια υγρή συσκευή μπορεί να βραχυκυκλώσει και να υποστείτε ακόμα και ηλεκτροπληξία. Στην καλύτερη περίπτωση, λίγο νερό θα συμπυκνωθεί σε ένα καυτό κύκλωμα ή επεξεργαστή και θα προκαλέσει βλάβη στην οθόνη, ενώ το νερό μπορεί να εισχωρήσει σε ανοίγματα, υποδοχές , κάτω από την οθόνη και μέσα στην κοιλότητα της μπαταρίας.
Βασικά, αφήνοντας το τηλέφωνο ή το tablet σας να βραχεί είναι μια κακή ιδέα, και απαιτεί από εσάς να δράσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!!
Πρώτο από όλα – Απενεργοποιήστε το!
Εάν το τηλέφωνό σας έχει εκτεθεί σε αρκετό νερό που να σας κάνει να ανησυχήσετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το απενεργοποιήσετε! Δεν σας επιτρέπουν όλα τα κινητά τηλέφωνα να αφαιρέσετε την μπαταρία, αλλά αν αυτή η επιλογή είναι στη διάθεσή σας, κάνετε αυτό αντί να απενεργοποιήσετε τη συσκευή.
Ό, τι κι αν κάνετε, μην χάνετε χρόνο ελέγχοντας αν εξακολουθεί να λειτουργεί ή όχι – αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!
Μπορεί να είσαστε κάπου έξω , όταν το τηλέφωνο βραχεί, ή μπορεί να είσαστε στο σπίτι ή στο γραφείο. Όπου και αν είστε, θα πρέπει να βρείτε μια επίπεδη, στεγνή επιφάνεια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα παρακάτω βήματα.Συνιστάται να δράσετε γρήγορα όμως!
Αποσυναρμολογήστε ότι μπορείτε
Βγάλτε την μπαταρία αν αυτό είναι δυνατόν!Ωστόσο, μαζί με την μπαταρία, υπάρχουν τουλάχιστον δύο άλλα αντικείμενα που πρέπει να αφαιρεθούν Η πρώτη είναι η κάρτα SIM, την οποία θα πρέπει να πάρετε, να στεγνώσετε και να κρατήσετε σε ασφαλές μέρος. Μετά από αυτό, αν η συσκευή σας έχει μια αφαιρούμενη κάρτα SD ή micro SD κάρτα, θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν και να στεγνώσουν.
Ο λόγος για αυτό το βήμα είναι απλός, το νερό μπαίνει παντού! Με την αφαίρεση αυτών των δύο καρτών, μπορείτε να στεγνώσετε τις υποδοχές όπου κουμπώνουν με κάποιο χαρτομάντιλο, απορροφώντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Στεγνώνοντας το τηλέφωνο ή το Tablet
Μην σταματήσετε με τις υποδοχές της κάρτας SIM και SD, αν και ότι νερό βρείτε στην απενεργοποιημένη συσκευής σας θα πρέπει να καθαριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αυτό που ακολουθεί είναι μια λίστα με προτάσεις για εναλλακτικές μεθόδους απομάκρυνσης της υγρασίας από το υλικό σας, αλλά εν τω μεταξύ, πριν φθάσετε σε αυτό το στάδιο, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σταγονίδια νερού γύρω από την άκρη της οθόνης, στην ίδια την οθόνη, γύρω από τις οπές των βιδών και των πλαισίων ( στην πραγματικότητα, παντού στο εξωτερικό του τηλέφωνου ή το tablet σας) έχουν στεγνώσει καλά με χαρτί ή πετσέτα κουζίνας.
Αλλά τι γίνεται με το εσωτερικό; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε …
Στεγνώνοντας τα εσωτερικά εξαρτήματα
Μέσα σε ένα tablet ή smartphone θα βρείτε επεξεργαστές, κυκλώματα, θέσεις πλήκτρων και όλα αυτά είναι σημεία όπου το νερό μπορεί να βρει χώρο και να προκαλέσει βλάβη
Υπάρχουν 5 διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στεγνώσετε το εσωτερικό :
πώς να σώσετε το κινητό σας από το νερό
Στεγνωτήρας μαλλιών: με τον στεγνωτήρα μαλλιών σας σε μια χαμηλή ρύθμιση και κρατώντας το τηλέφωνό σας μακριά, χρησιμοποιήστε το ζεστό αέρα που βγάζει για να στεγνώσετε το τηλέφωνό σας, αφιερώνοντας την προσοχή σας στην μπαταρία και τις υποδοχές κάρτας SIM / κάρτας micro SD (προκειμένου να ωθήσετε ζεστό, ξηρό αέρα μέσα στην συσκευή). Να είστε προσεκτικοί όταν θερμαίνετε την οθόνη γιατί δεν θα θέλατε να προκαλέσετε ζημιά στο interface της οθόνης αφής. Συνεχίστε αυτό έως και 30 λεπτά, διατηρώντας μια ομοιόμορφη ροή θερμού αέρα.
Φούρνος: τοποθετώντας το τηλέφωνο ή το tablet σας σε ένα μικρό άδειο κουτί σε ένα ταψί και τη ρύθμιση του φούρνου στη χαμηλότερη βαθμίδα του είναι ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να στεγνώσετε τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής σας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σας λογικά δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία ζημιά στη συσκευή σας. Απλά να είστε εκεί να το παρακολουθείτε!
πώς να σώσετε το κινητό σας από το νερό
Πολλά σακουλάκια σιλικόνης Gel: αν είστε μόνιμα εξαρτημένος από την τεχνολογία, είναι πολύ πιθανόν να έχετε μαζέψει αρκετά σακουλάκια silica gel (αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία) για κάποιο αναπάντεχο συμβάν στο μέλλον. Λοιπόν, έχω νέα για σας – το μέλλον είναι τώρα! Βάλτε το τηλέφωνο ή το tablet σας σε ένα κουτί με άφθονα φακελάκια silica gel ούτως ώστε να καλύψουν τη συσκευή σε όλες τις πλευρές και αφήστε το όλο το βράδυ, και ελπίζω η προσπάθεια σας να πιάσει τόπο.
πώς να σώσετε το κινητό σας από το νερό
Ένα κύπελλο του ρυζιού: Βάλτε σε ένα μπολ ξηρό, ωμό ρύζι και το κινητό σας.Θα πρέπει να το βάλετε σε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να κρατήσει το κινητό και μια καλή στρώση από ρύζι – περίπου 1 ίντσα σε όλες τις πλευρές – αλλά το ρύζι θα απορροφήσει το σύνολο σχεδόν της υγρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας σας με ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα αν όλα πάνε καλά .
Καθαρή αλκοόλη: μια τελευταία πρόταση που έχει αποδειχθεί ότι έχει αποτέλεσμα είναι η χρήση της καθαρής αλκοόλης. Αν η ζημία που προκλήθηκε στη συσκευή σας από το νερό είναι το αποτέλεσμα της βασικής φυσικής, τότε η βύθιση της κλειστής σας συσκευής σε οινόπνευμα είναι το αποτέλεσμα της βασικής χημείας. Η ιδέα είναι απλή: η αλκοόλη θα εκτοπίσει το νερό, και όταν η συσκευή σας αφαιρεθεί από το υγρό η αλκοόλη θα εξατμιστεί. Αυτή είναι μια ακραία λύση, αλλά χρήσιμη, εάν οι άλλες επεμβάσεις δεν έχουν αποτέλεσμα.
Καλή τύχη!!
Was this answer helpful?
LikeDislike