Απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση
Δώστε και εσείς μια απάντηση! Ακύρωση απάντησης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Kατηγορίες
- Shopping
- Αθλητισμός
- Αστεία
- Αυτοκίνητο – Μοτοσυκλέτα – ΜΜΜ
- Γλώσσα – Λογοτεχνία
- Γονείς – Παιδιά
- Δημόσιες υπηρεσίες
- Διασκέδαση – Ψυχαγωγία
- Διατροφή – Άσκηση
- Διάφορα
- Εκπαίδευση
- Επιστήμες – Τεχνολογία – Μαθηματικά προβλήματα
- Εργασία
- Ζώα – Κατοικίδια
- Μουσική
- Νέα – Εκδηλώσεις – Επικαιρότητα
- Οικονομία – Επιχειρήσεις
- Ομορφιά – Στυλ
- Παιχνίδια
- Περιβάλλον
- Πολιτική – Κοινωνία
- Πολιτισμός – Ιστορία
- Προτάσεις επιχειρήσεων – υπηρεσιών
- Σπίτι – Κήπος
- Σχέσεις
- Ταινίες – Σειρές
- Ταξίδια
- Τηλεόραση – Τύπος
- Υγεία
- Υπολογιστές – Internet – Τηλεπικοινωνίες
- Φαγητό – Ποτό – Μαγειρική
- Χόμπι – Ελεύθερος χρόνος
- Χρήσιμα στα γρήγορα…
Πρόσφατα άρθρα
Πρόσφατα σχόλια
- Γιάννης στο Ποια πλατφόρμα κρατήσεων να επιλέξω?
- Κόστος τσιντος στο πως διαγραφομαι απο την αυτοματη ανανεωση πακετου whats up
- @@@@ στο Με καλει στο κινητό μου ο αριθμός 1399. Περί τίνος πρόκειται;
- Πετρος2τρια2 στο Πως μαθαίνω πόσα λεπτά έχω στο what’s up?
- Ανώνυμος στο πως διαγραφομαι απο την αυτοματη ανανεωση πακετου whats up
Ιστορικό
- Σεπτέμβριος 2024
- Σεπτέμβριος 2022
- Δεκέμβριος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Φεβρουάριος 2020
- Οκτώβριος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019
- Οκτώβριος 2018
- Ιούλιος 2018
- Οκτώβριος 2017
- Νοέμβριος 2016
- Μάιος 2016
- Μάρτιος 2016
- Δεκέμβριος 2015
- Σεπτέμβριος 2015
- Φεβρουάριος 2015
- Οκτώβριος 2014
- Ιούνιος 2014
- Απρίλιος 2014
- Μάρτιος 2014
- Φεβρουάριος 2014
- Δεκέμβριος 2013
Αν κάνεις τα παρακάτω θα είναι μια χαρά οι πατατούλες!
Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις ξεφλουδίζουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια ή ροδέλες με πάχος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι. Πρέπει να έχουν όλες το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τις στραγγίζουμε καλά να μην έχουν νερό και πιτσιλάνε με λάδι στο τηγάνισμα. Αν θέλουμε μπορούμε να τους ρίξουμε και λίγο αλάτι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι ώστε να βυθίζονται πλήρως οι πατάτες και λίγο παραπάνω. Το βάζουμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι. Για να δούμε αν έκαψε το λάδι ρίχνουμε μια πατάτα μέσα και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να τσιρίζει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες. Θα πρέπει όλες οι πατάτες να είναι πλήρως βυθισμένες στο λάδι. Δεν απομακρυνόμαστε από το τηγάνι γιατί χρειάζονται που και που ανακάτεμα για να μην κολήσουν και για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν αρχίσουν να ροδίζουν. Αν τις προτιμάμε ξεροψημένες τις αφήνουμε λίγο ακόμα. Προσοχή μην καούν!
καταρχήν οι τηγανιτές πατάτες έχουν 2 «χρόνους» ψησίματος
α)προ-ψήσιμο ή ποσάρισμα
β)ψήσιμο μέχρι τέλους
με τον τρόπο αυτό θα έχεις πατάτα τραγανή και ζουμερή για πολλή ώρα μετά από το τηγάνισμα
Καλό θα είναι οι πατάτες που θα τηγανίσεις να μπούν όχι σε τηγάνι αλλά σε φριτέζα που θα έχουμε κάνει εμείς,αν δεν έχουμε τέτοια ηλεκτρική συσκευή,δηλαδή οι πατάτες να μπούν σε πάρα πολύ λάδι που θα τις σκεπάζει όλες.Μετά αφου καψει το λάδι βουτάμε μέσα τις πατάτες,και τις «ποσάρουμε» τις ψήνουμε δηλαδή μέχρι να ειναι μαλακές αλλά χωρίς χρώμα,τις βγάζουμε και τις «τελειώνουμε»όταν είναι είναι ώρα να φάμε,καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καλαθάκι για τις πατάτες να μπουν και να βγούν όλες μαζί χωρίς να σπάσουν.Ο τρόπος αυτός βοηθάει να ψηθεί σε πρώτη φάση η πατάτα,και δεύτερον με το «τελείωμα» να λάβει ομοιόμορφο χρώμα,και να φουσκώσει και να τραγανιστεί η πατάτα.
Τέλος το λάδι από το τηγάνισμα το κρατάς για μελλοντική χρήση,και προσοχή ποτέ μην αλατίζεις τις πατάτες και γενικά ο,τι τηγανίζεις πρίν το τηγάνισμα,επειδή το λάδι οξειδώνεται,όταν βγούν οι πατάτες και είναι έτοιμες,τότε αλατίζονται!!
Was this answer helpful?
LikeDislike